Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Brev mellan Trump och Oprah i ny bok

Den som är sugen på att läsa Donald Trumps privatkorrespondens får snart sitt lystmäte. 150 brev mellan expresidenten och personer som Kim Jong-Un och Oprah Winfrey ges i april ut i bokform.
USA • Publicerad 9 mars 2023
150 brev mellan ex-presidenten och bland andra Oprah Winfrey ges i april ut i bokform. Arkivbild.
150 brev mellan ex-presidenten och bland andra Oprah Winfrey ges i april ut i bokform. Arkivbild.Foto: AP/TT

Än så länge har Donald Trump inte släppt sina memoarer från tiden i Vita huset – men i stället kommer nästa månad boken "Letters to Trump", skriver nyhetssajten Axios.

I boken har den tidigare presidenten samlat 150 privata brev till bland andra den nordkoreanske ledaren Kim Jong-un, tidigare amerikanska presidenter som Richard Nixon och Bill Clinton – och programledaren Oprah Winfrey.

Annons

Brevet till den amerikanska talkshowdrottningen skickades under den period då Donald Trump funderade på att kandidera till Reform Party, grundat av affärsmannen och politikern Ross Perot.

"Tråkigt att vi inte kandiderar tillsammans. Vilket lag vi hade varit!", skriver han till Winfrey.

Enligt Oprah Winfrey gjorde komplimangen från Trump henne "lite gråtfärdig" – men det översvallande brevet verkar inte ha fått önskvärd effekt.

"Efter att jag tillkännagett min presidentnominering – för det republikanska partiet 2015 – pratade hon aldrig mer med mig", skriver den amerikanske expresidenten i boken.

Redan 2021 gavs fotoboken "Our journey together" ut, där Trumps tid i Vita huset skildrades i över 300 fotografier med bildtexter, skrivna av den före detta presidenten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons