Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Brasilien: Bolsonaros bostad genomsökt av polis

Brasilien • Publicerad 3 maj 2023
Brasiliens expresident Jair Bolsonaro talar till journalister efter att hans bostad genomsökts av den federala polisen.
Brasiliens expresident Jair Bolsonaro talar till journalister efter att hans bostad genomsökts av den federala polisen.Foto: Eraldo Peres/AP/TT

Den tidigare brasilianske presidenten Jair Bolsonaros bostad har genomsökts av landets polis i jakt på vad som hävdas vara falska vaccinationskort för covid-19.

Flera andra platser har enligt polisen genomsökts i samma syfte och sex personer har gripits, inklusive Bolsonaros nära rådgivare Mauro Cid.

Annons

Bolsonaro själv har bekräftat för journalister att hans hem har genomsökts och hans hustru Michelle Bolsonaro skriver på Instagram att hennes telefon inte beslagtagits, något flera medier hävdat.

Enligt ett uttalande från den federala polisens medieavdelning "har 16 husrannsakningar och sex gripanden genomförts" och att de "rört uppgifter kopplade till covid-19-vaccinet".

I uttalandet namngavs inte namngav inte Bolsonaro eller Mauro Cid.

Lokala medier har rapporterat att den uttalat vaccinskeptiske Bolsonaros, hans rådgivares och hans familjemedlemmars vaccinkort misstänks ha ändrats.

Bolsonaro nekar till dessa anklagelser.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons