Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Brände ner vandrarhem – döms för mordbrand

Brott • Publicerad 6 juli 2020
En man döms till sex års fängelse för mordbrand efter att ett vandrarhem i Karlskrona brunnit ner. Arkivbild.
En man döms till sex års fängelse för mordbrand efter att ett vandrarhem i Karlskrona brunnit ner. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/ TT

En 23-årig man döms till sex års fängelse för grov mordbrand efter att ha anlagt en brand på ett vandrarhem i Karlskrona tidigare i år, rapporterar lokala medier. Mannen dömdes på måndagen också till utvisning i 15 år och att betala skadestånd på drygt 150 000 kronor till ägarna, enligt domen i Blekinge tingsrätt.

Det var i januari i år som vandrarhemmet på Björkholmen i Karlskrona totalfördes i en brand. Den nu dömde mannen var gäst på vandrarhemmet och skadades allvarligt i branden. För det har han fått vård under våren. Åklagaren har under rättegången visat upp bevisning i form av kvitton och övervakningsbilder där mannen köper bensin och häller över den i plastflaskor.

23-åringen har hela tiden förnekat brott. Han döms också för stöld och skadegörelse, brott som begåtts vid andra tillfällen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons