Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två omkomna i husbrand

Två personer befaras ha omkommit i en brand i ett boningshus i trakterna av Täftesträsket, norr om Umeå, på söndagsmorgonen.
Olyckor • Publicerad 8 maj 2022
Larmet kom vid sextiden på morgonen. Arkivbild.
Larmet kom vid sextiden på morgonen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Räddningstjänsten larmades strax före klockan sex och när den kom till brandplatsen var huset i princip övertänt. Fyra personer hade själva tagit sig ut ur gårdsbyggnaden.

– Vi gick in med rökdykare då vi fick uppgift om att två personer saknades, men vi tvingades avbryta då det var för hett, säger Patrik Juhlin, inre befäl vid räddningstjänsten, till TT.

Annons

På söndagseftermiddagen skriver polisen på sin hemsida att två personer befaras ha dött. Anhöriga, som ska ha befunnit sig i huset, är underrättade.

Brandorsaken är oklar men ska utredas av polisen. Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning ska göras när det är möjligt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons