Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Brand i industrilokal – fem har andats in rök

Olyckor • Publicerad 8 december 2022
Flera stationer arbetar med branden som bröt ut vid 15-tiden. Arkivbild.
Flera stationer arbetar med branden som bröt ut vid 15-tiden. Arkivbild.Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Det brinner kraftigt i en industribyggnad söder om Ödeshög i Östergötland. Larmet kom in vid 15-tiden på torsdagen och en halvtimme senare kunde räddningstjänsten konstatera att en lagerlokal var helt övertänd.

Fem personer som är anställda på företaget har andats in rök under släckningsarbetet, enligt räddningstjänsten. Det är oklart om de behövt uppsöka vård.

Annons

– Det jag vet är att alla som var på plats har kontrollerats av ambulans, säger Johan Gustafsson på polisens ledningscentral.

Polisen har hållit förhör för att reda ut vad som har hänt. När branden är släckt kommer området att spärras av för teknisk undersökning.

Räddningstjänstens prognos är att branden ska vara släckt sent på kvällen. Länsväg 503 kommer att vara avstängd under hela tiden.

En intilliggande barack på cirka 10 gånger 20 meter kommer också totalförstöras i branden, men inga hot mot andra byggnader föreligger.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons