Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

BP klår förväntningarna

Ekonomi • Publicerad 1 november 2022
BP-aktiens resa fortsätter uppåt efter nytt besked om återköp och ett oväntat starkt resultat för tredje kvartalet. Arkivbild.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Den brittiska energikoncernen BP:s aktie – som lyft med nästan 50 procent sedan årsskiftet – stiger med drygt 1 procent på Londonbörsen efter en oväntat stark kvartalsrapport. Ett besked om nya återköp av aktier glädjer marknaden.

BP:s justerade nettovinst – där man rensat bort effekter av ändrade redovisningsmetoder för att fånga upp prissättningen på gasmarknaden – blev 8,15 miljarder dollar för tredje kvartalet. Det är precis under rekordresultatet från årets andra kvartal, men tydligt över snittprognosen bland analytiker. Och jämfört med tredje kvartalet 2021 är det en dryg fördubbling av vinsten.

I samband med rapporten meddelar BP att man utökar sitt program för återköp av aktier – en typ av utdelning till ägarna – med 2,5 miljarder dollar. I och med detta har BP beslutat om återköp av aktier för totalt 8,5 miljarder dollar under 2022.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons