Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bötfällda bilister får pengarna tillbaka efter miss

Trafik • Publicerad 10 februari 2023
Förbudet försvann, men skylten blev kvar. Arkivbild.
Förbudet försvann, men skylten blev kvar. Arkivbild.Foto: Lars Erik Gille/Arbetet/TT

Omkring hundra bilister som bötfällts för att ha kört mot förbudsskylt på Slottsbron i Jönköping får tillbaka sina pengar, rapporterar Jönköpings-Posten.

Ett förbud mot biltrafik infördes på bron på grund av att den skulle upprustas, enligt en lokal tidsbestämd trafikföreskrift. Men när bygget drog ut på tiden missade kommunen att förlänga förbudet mot biltrafik, och trafikförbudet upphörde att gälla sommaren 2021.

Annons

Men förbudsskylten har stått kvar och polisen har fortsatt att bötfälla bilister som kört på bron fram till 10 oktober förra året. Nu måste de böterna betalas tillbaka, sedan polisen själva upptäckt att trafikföreskriften saknades och att böterna därmed var otillåtna.

– Det finns inte lagstöd för böterna. Vi har gjort fel och då måste vi rätta till det, säger Martin Tornell på Jönköpingspolisens trafikenhet, till tidningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons