Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bortförd och misshandlad – tre män åtalas

Brott • Publicerad 17 december 2021
Tre män åtalas efter att de ska ha tvingat med en man från Blekinge till Partille och misshandlat honom vid en badplats. Arkivbild.
Tre män åtalas efter att de ska ha tvingat med en man från Blekinge till Partille och misshandlat honom vid en badplats. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i Blekinge tvingades in i en bil och kördes till Partille där han misshandlades. Nu åtalas tre män för människorov, rapporterar Göteborgs-Posten.

Det var i augusti mannen i 45-årsåldern låg hemma och sov på sin soffa i Ronneby kommun när han plötsligt vaknade av att tre män stod framför honom.

Annons

Enligt åtalet ska männen ha tvingat in honom i en bil och kört honom till en badplats i Partille i Västra Götaland. Där blev han misshandlad med sparkar och slag och ett batongliknande föremål.

De misstänkta ska ha påstått att mannen hade en skuld och han har själv uppgett att han betalat över 300 000 kronor för att slippa ytterligare förföljelse.

Kammaråklagare Åsa Nilsson säger till GP att man inte lyckats hitta pengarna, men att det finns faktorer som tyder på att de tre männen kan ha anlitats av ett släktnätverk.

De tre har suttit häktade sedan i oktober och de åtalas förutom människorov även för misshandel och olaga hot.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons