Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Spelbolag rusade på positiv börs

Stockholmsbörsen återhämtade på torsdagen något av den kraftiga nedgången dagen innan. OMXS-index steg 0,4 procent.
Spelbolaget Betsson rusade efter en omvänd vinstvarning.
Börs • Publicerad 6 oktober 2022
Uppåt på Stockholmsbörsen efter onsdagens kursfall. Arkivbild.
Uppåt på Stockholmsbörsen efter onsdagens kursfall. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Bland de tyngsta vinnarna fanns bilsäkerhetsföretaget Autoliv och molntjänstbolaget Sinch, upp 4,8 respektive 4,7 procent. Storbankerna var däremot bromsklossar; allra sämst gick Handelsbanken och Swedbank, som backade 1,6 respektive 1,5 procent.

Betssons aktie rusade uppåt med nästan 10 procent efter en omvänd vinstvarning, där spelbolaget flaggade för rekord i både intäkter och vinst under tredje kvartalet.

Annons

Byggkoncernen Skanska presenterade inför börsöppningen en ny miljardorder i New Yorks tunnelbana. Aktien steg 2,9 procent.

Oljepriset lyfte sedan oljekartellen Opec i onsdags återigen gjort upp med Ryssland om att minska produktion av olja med två miljoner fat per dag för att hålla uppe priserna. Dessutom har EU-länderna enats om ett åttonde sanktionspaket mot Ryssland, där det bland annat ingår ett pristak på rysk olja samtidigt som det i USA har börjat diskuteras möjligheten att stoppa export av raffinerade oljeprodukter.

Kronan tappade mot den amerikanska valutan till 11:10 kronor per dollar vid börsstängning. Kronkursen pressades efter en ny omgång siffror från Statistiska centralbyrån, däribland en BNP-indikator för augusti som blev oväntat svag. Kronkursen kan jämföras med den historiska bottennoteringen på 11:36 kronor per dollar i slutet av september.

På de ledande Europabörserna var trenden genomgående negativ. FTSE100-index i London och CAC40-index i Paris backade båda 0,8 procent, medan DAX-index i Frankfurt tappade 0,4 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons