Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Swedish Match rusade på positiv börs

Swedish Matchs börsvärde ökade med en fjärdedel på tisdagen sedan snusbolaget bekräftat att uppköpsförhandlingar förs med amerikanska cigarettjätten Philip Morris.
Börs • Publicerad 10 maj 2022
Muntert på börsen på tisdagen. Arkivbild.
Muntert på börsen på tisdagen. Arkivbild.Foto: Joakim Ståhl/SvD-TT

Även Stockholmsbörsen som helhet gick bra. Det breda OMXS-indexet steg 1,3 procent och OMXS30-index, som listar de mest omsatta aktierna, ökade 1,5 procent.

OMXS30 toppades förstås av Swedish Match, som rusade 24,9 procent. Bolaget bekräftade på måndagskvällen att diskussioner pågår med Marlboro-tillverkaren men betonade att det är "osäkert om ett erbjudande kommer att lämnas, liksom villkoren för ett sådant eventuellt erbjudande".

Annons

Bland vinnarna fanns också molntjänstbolaget Sinch och byggjätten Skanska, som steg 4,7 respektive 3,1 procent.

Förlorarskaran på OMXS30 var liten men omfattade samtliga fyra storbanker. Sämst av dem gick Handelsbanken vars aktie backade 1,3 procent.

De ledande Europabörserna steg. FTSE100-index i London ökade 0,4 procent och CAC40-index i Paris klättrade 0,5 procent. DAX-index i Frankfurt hade vid 18-tiden gått upp 1,2 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons