Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Börsen väntas öppna svagt uppåt

Det pekar mot en börsöppning svagt uppåt i Stockholm i terminshandeln på IG Markets. Utvecklingen ligger i linje med hur det ser ut i Frankfurt, medan det pekar svagt nedåt på Londonbörsen.
Börs • Publicerad 16 januari 2023
Stockholmsbörsen ser ut att öppna svagt uppåt, enligt terminshandeln på IG Markets. Arkivbild
Stockholmsbörsen ser ut att öppna svagt uppåt, enligt terminshandeln på IG Markets. ArkivbildFoto: Joakim Ståhl/SvD/TT

På ledande Asienbörser har nattens handel varit spretig, med uppgångar på börserna i Fastlandskina och Seoul, men nedåt i Tokyo och Hongkong.

Tokyobörsen tyngs av aktier i exportsektorn som pressas av en starkare yen inför onsdagens japanska räntebesked.

Annons

Under natten handel var dollarn nere på 10:34 kronor, den lägsta noteringen för den amerikanska valutan på en månad. Dollarn tappar mot så gott som alla världsvalutor då inflationsoron dämpas, vilket får investerare att satsa mer på riskfyllda tillgångar.

De globala energipriserna fortsätter att pressas nedåt. Priset på naturgas på råvarubörsen i Amsterdam backar 3 procent till 64:81 euro per megawattimme, medan ett terminskontrakt för leverans av så kallad brentolja nästa månad backar 0,8 procent till 84:60 dollar per fat.

På Wall Street är börserna stängda på måndagen, då det är Martin Luther King Jr Day.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons