Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Oförändrat på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen stängde i stort sett oförändrat på torsdagen efter att ha legat på plus större delen av dagen. Breda OMXSPI-indexet backade marginella 0,03 procent. OMXS30, där de mest omsatta bolagen huserar, steg däremot 0,3 procent.
Börs • Publicerad 7 april 2022
Stockholmsbörsen tappade mot slutet av handelsdagen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen tappade mot slutet av handelsdagen. Arkivbild.Foto: Erik Simander / TT

Electrolux, som nått en förlikning i en tulltvist, agerade främsta draglok på de stora bolagens lista och steg 3,9 procent.

Storbankerna hörde också till vinnarna. Handelsbanken och SEB ökade 2,5 procent.

Annons

Clas Ohlson, som på morgonen redovisade försäljningssiffror över förväntan för mars, gick upp 6,2 procent.

Volvo AB, som handlades utan rätt till utdelning, tappade kraftigt, ned 8,5 procent. Bland förlorarna fanns också Telia vars aktie sjönk 2,6 procent.

Nya detaljhandelssiffror för eurozonen visar att försäljningen i årstakt ökade med 5 procent, vilket var något högre än förväntade 4,9 procent. Det hjälpte dock inte de ledande Europabörserna nämnvärt. FTSE100-index i London tappade 0,4 procent och CAC40-index i Paris föll 0,6 procent. DAX-index i Frankfurt hade vid 17.30-tiden gått ned 0,5 procent.

Även i New York var tonläget avvaktande i inledningen av dagens handel. Efter ett par timmar var det breda S&P 500 ned 0,4 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex låg på minus 0,8 procent.

På onsdagen släppte Federal Reserve protokollet från sitt marsmöte där det bland annat framgick att ledamöterna var oeniga kring den senaste räntehöjningen på 0,25 procentenheter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons