GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Börsen på rekordnivå – Kinnevik vinnare

Börs • Publicerad 4 augusti 2021
Stockholmsbörsen ligger på plus. Arkivbild.
Stockholmsbörsen ligger på plus. Arkivbild.
Foto: Johan Hallnäs/TT

Stockholmsbörsen nådde på onsdagen en ny rekordnivå. Det breda OMXS-indexet ökade med 0,9 procent jämfört med stängningen dagen före och avslutade för första gången över 1 000-nivån.

Det smalare OMXS30, som speglar utvecklingen för de allra mest omsatta aktierna, stängde på plus 0,5 procent.

Vinnare på OMXS30-listan var investmentbolaget Kinnevik, upp 3,4 procent. Även branschkollegan Investor gick starkt och steg 1,7 procent.

Största förlorare bland tungviktarna var Electrolux och Essity, som handlades ner 1 procent respektive 0,9 procent.

Parisbörsens CAC 40-index steg 0,3 procent. Även Londonbörsens FTSE 100-index klättrade 0,3 procent. I Frankfurt stängde DAX-index på plus 0,9 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.