Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Börsen öppnar på rött – SBB lyfter igen

Börs • Publicerad 5 juli 2023
Börsen går mot en röd öppning på onsdagen. Arkivbild.Foto: Tim Aro/SvD/TT

Efter en stängning på plus i går vaknar Stockholmsbörsen upp på rött på onsdagen. Det breda OMXS-indexet pekar nedåt 0,5 procent medan storbolagsindexet OMXS30 noterar minus 0,3 procent.

SBB:s aktier lyfter mest med 3,7 procent. Läkemedelsjätten Astra Zeneca pekar på plus 1,1 procent. I toppen finns även Telia, som stiger 0,7 procent.

Annons

Molntjänstbolaget Sinch, som gjorde en stark gårdag, hamnar nu i botten – minus 1,6 procent.

Utvecklingen ligger i linje med de ledande Europabörserna, som också täcks av ett rött skynke.

Under morgonen har Swedbank och Silfs månatliga inköpschefsindexet för den privata tjänstesektorn publicerats, vilket visar att aktiviteten minskar.

Under natten har de flesta asiatiska börser tappat. Börserna på Wall Street öppnar igen efter att ha hållit stängt för landets nationaldag.

I kväll publicerar den amerikanska centralbanken protokollet från deras senaste möte, där Fed pausade räntehöjningarna. Protokollet släpps klockan 20 svensk tid, och kan ge ledtrådar om det är aktuellt med ytterligare en höjning den 26 juli.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons