Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stockholmsbörsen höll nollan

Börs • Publicerad 9 november 2021
Stockholmsbörsen slutade oförändrad. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Stockholmsbörsens breda OMXS-index stängde på nollstrecket och ett par av de tunga Europabörserna hamnade praktiskt taget där också.

Bland de mest omsatta aktierna i OMXS30-index gick klädkedjan H&M och skogkoncernen SCA mest uppåt, med 1,5 respektive 1,8 procent. Störst uppgång bland storbolagen noterade livekasinooperatören Evolution med 2,9 procent.

Annons

I motsatt riktning rörde sig snustillverkaren Swedish Match. Kursen föll 5,2 procent sedan analytiker på JP Morgan och Jefferies sänkt riktpriset på aktien.

Fastighetsbolaget SBB:s B-aktie lyfte 3,3 procent efter beskedet om att bolaget köpt 62,6 procent av aktierna i norska Solon Eiendom för 2,25 miljarder norska kronor.

Av de större Europabörserna dippade FTSE100-index i London mest, minus 0,4 procent. CAC40-index i Paris sjönk knappt 0,1 procent och DAX-index i Frankfurt backade något för att avrundat stanna på noll procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons