Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Boråslärare varnad – närgången mot elever

Ytterligare en skolanställd i Borås har varnats för ha varit fysiskt närgången mot elever, rapporterar . Det är det femte fallet av olämpligt beteende bland skolanställda i kommunen på kort tid.
Skola • Publicerad 1 november 2022
En lärare på en skola i Borås har varnats för olämpligt beteende mot elever. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Läraren ska ha varit fysiskt närgången mot elever på ett sätt som uppfattats som olämpligt. Bland annat ska läraren ha hållit en elev i handen och vid upprepade tillfällen befunnit sig ensam med eleven i ett klassrum efter skoltid.

Efter att en vårdnadshavare reagerat på olämpliga sms-konversationer mellan läraren och ett barn kallades läraren till ett samtal med rektorn.

Annons

Läraren stängdes då av medan utredning pågick och fick sedan en skriftlig varning för att ha upprätt olämpligt och oprofessionellt. Därefter placerades läraren på en annan skola. Händelserna skedde under förra läsåret.

Det här är det senaste av en rad liknande fall som har uppmärksammats i Borås. I början av oktober åtalades en lärare i kommunen för att ha utsatt 15 elever för övergrepp och sexuella ofredanden. Kort därefter stängdes ytterligare två skolmedarbetare av för olämpligt beteende, varav en polisanmäldes.

En femte skolanställd riskerar en varning från Lärarnas ansvarsnämnd för att bland annat ha använt ett kränkande språkbruk och druckit alkohol med elever i sitt hem, rapporterar BT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons