Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bopriserna stiger till nya rekordnivåer

Bostadspriser • Publicerad 21 oktober 2021
Svensk bostadsmarknad är fortsatt het. Arkivbild.
Svensk bostadsmarknad är fortsatt het. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Efter en stark start på hösten fortsätter bostadspriserna att stiga till nya rekordnivåer. Ny statistik från analysföretaget Valueguard visar att prisindex steg med 0,3 procent i september. Justerat för säsongseffekter var uppgången 0,5 procent.

Priserna på bostadsrätter i landet steg med 0,6 procent medan villapriserna gick upp 0,1 procent. Justerat för säsongseffekter är det en uppgång med 0,5 respektive 0,4 procent.

Annons

Den största uppgången syntes på villor i Malmöområdet, där ökningen var 1,5 procent, medan bostadsrättspriserna i staden sjönk med 0,2 procent.

I Stockholm ökade priserna på bostadsrätter med 1,2 procent och på villor med 0,2 procent, medan Göteborg hade en prisökning med 0,2 procent på bostadsrätter och med 1,2 procent på villor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons