Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Boliden höjer utdelningen

Ekonomi • Publicerad 11 februari 2022
Boliden har släppt bokslut. Arkivbild.
Boliden har släppt bokslut. Arkivbild.Foto: Johanna Norin/TT

Gruv- och smältverksbolaget Boliden redovisar en vinst före skatt på 3 149 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2021. Det kan jämföras med vinsten på 3 013 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

"Trots vissa incidenter är det ett starkt kvartal. Metallprisernas utveckling har naturligtvis bidragit positivt men vi har också en hög anrikad volym vid våra gruvor där både Aitik och Kevitsa når nya produktionsrekord", säger Mikael Staffas, vd och koncernchef i bokslutet.

Annons

Omsättningen uppgick till 17 755 miljoner kronor, jämfört med 16 170 miljoner kronor ett år tidigare.

Styrelsen föreslår nu en utdelning till aktieägarna på 26 kronor per aktie, vilket kan jämföras med utdelningen i fjol på 8:25 kronor per aktie. I denna utdelning ingår en extra utbetalning på 15:50 kronor (6:00) kronor per aktie genom ett automatiskt inlösenförfarande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons