Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rapportrökare lyfter Björn Borg-aktien

Klädtillverkaren Björn Borg presenterar en rapportrökare för årets tredje kvartal.
Aktien rusar på börsen.
Ekonomi • Publicerad 19 november 2021
Lönsamhetslyft för Björn Borg. Arkivbild.
Lönsamhetslyft för Björn Borg. Arkivbild.Foto: Erlend Aas/NTB/TT

Björn Borgs digitala omställning av affärsmodellen lyfter både omsättningen och lönsamheten till rekordnivåer, konstaterar vd Henrik Bunge i en delårsrapport.

På börsen är det klang och jubel. Aktien rusar uppåt med cirka 10 procent i fredagens inledande handel på Stockholmsbörsen.

Annons

Björn Borgs nettoomsättning lyfte till 240 miljoner kronor, upp från 225 miljoner under motsvarande kvartal 2020. Och den så kallade bruttomarginalen lyfte till 54,6 procent, upp från 51,2 procent.

Resultatet före skatt lyfte till 51 miljoner kronor, upp från 40 miljoner ett år tidigare.

E-handelssatsningen växer också.

"Egen e-handel och e-tailers växer med 23 procent i kvartalet", konstaterar Bunge.

Samtidigt meddelas att utrensningen av olönsamma butiker fortsätter, senast med en nederländsk konceptbutik som stängts ned.

Den högre bruttomarginalen förklaras bland annat med "minskade rabatter i alla kanaler, samt den ökade andelen egen e-handel med hög bruttovinstmarginal".

Samtidigt går det egna butiksnätet i rätt riktning, enligt Bunge, med en tillväxt på 2 procent i jämförbara butiker under tredje kvartalet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons