Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bitcointips till spelmissbrukare anmäls

Sjukvård • Publicerad 8 juni 2022
En sköterska inom psykiatrin i Skåne har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.
En sköterska inom psykiatrin i Skåne har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

En sjuksköterska inom psykiatrin i Skåne anmäls för att ha rått en spelmissbrukare att satsa alla sina medel på kryptovalutan bitcoin.

Bakom anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) står sköterskans arbetsgivare, som försökt utdela en varning till henne, rapporterar lokala medier. Då hade dock sköterskan gjort sig oanträffbar.

Sköterskan anmäls för att även på andra sätt ha utsatt patienter för felaktig behandling. Bland annat ska hon vid två tillfällen ha stuckit en patient med en spruta i låret genom kläderna. Sköterskan, som senare sagt upp sig, bedöms av den tidigare arbetsgivaren vara en riskindivid avseende patientsäkerhet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons