Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bil kraschade in i tullstation på Öresundsbron

En personbil kraschade av okänd anledning in i betalstationen på Öresundsbron strax efter klockan 23.30 på fredagskvällen.
Olycka • Publicerad 12 februari 2022
En personbil körde av okänd anledning in i ett av båsen för gräns och tullkontroller vid Öresundsbron på Lernacken natten till lördagen.
En personbil körde av okänd anledning in i ett av båsen för gräns och tullkontroller vid Öresundsbron på Lernacken natten till lördagen.Foto: Johan Nilsson/TT

Bilen kom från den danska sidan i hög fart och körde rakt igenom bommarna och fortsatte in i en av kurerna där den svenska gränspolisen har haft sin kontroll.

– Som tur är var den obemannad så ingen skadades, säger Magnus Lefèvre. Vakthavande befäl Region syd.

Annons

I bilen, som är danskregistrerad, färdades två danska medborgare, en man och en kvinna.

– Båda fördes till sjukhus och såvitt jag förstår är mannen mer skadad än kvinnan, men det ska inte vara livshotande och de var talbara när de fördes till sjukhus, säger Magnus Lefèvre.

Föraren misstänks för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik.

Bilen är bärgad och trafiken flyter på som vanligt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons