Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Biden vill halvera cancers dödlighet

USA • Publicerad 12 september 2022
USA:s president Joe Biden har utfärdat en presidentorder för att förstärka landets biotekniksektor.
USA:s president Joe Biden har utfärdat en presidentorder för att förstärka landets biotekniksektor.Foto: Gemunu Amarasinghe/AP/TT

USA:s president Joe Biden har utfärdat en presidentorder för att förstärka landets biotekniksektor.

Presidenten vill förstärka statligt stödda initiativ för att samordna och finansiera kampen mot cancer, med målet att ha halverat sjukdomens dödlighet inom de kommande 25 åren.

Annons

Biden pratade om initiativet när han var i Boston för att hålla ett tal som medvetet var inspirerat av den tidigare presidenten John  F Kennedys kända måntal för drygt 60 år sedan. Då deklarerade Kennedy att USA skulle sätta en människa på månen, något som genomfördes 1969.

Bidens dekret ger federalt stöd till "områden som kommer att definiera USA:s bioteknikledarskap och vår ekonomiska konkurrenskraft under de kommande decennierna", uppger en högt uppsatt tjänsteman i Bidens regering.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons