Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bennett ställer inte upp i israeliskt nyval

Israel • Publicerad 29 juni 2022
Israels premiärminister Naftali Bennett ställer inte upp i det kommande valet. Arkivbild
Israels premiärminister Naftali Bennett ställer inte upp i det kommande valet. ArkivbildFoto: Tsafrir Abayov/AP/TT

Premiärminister Naftali Bennett kommer inte att ställa upp i det israeliska nyval som tros hållas i oktober eller november.

Israels parlament Knesset röstade i förra veckan för ett förslag att upplösa parlamentet efter att Bennett gått ut med att den splittrade åttapartikoalitionen som styrt landet i ett år inte längre är hållbar.

Annons

Premiärministerns kansli säger att Bennett har informerat medlemmarna i högerpartiet Yamina att han inte ställer upp i det kommande valet. Men han kommer att fortsätta att alternera som premiärminister i en övergångsregering som kommer att ledas av Yair Lapid, som för närvarande är utrikesminister.

Det kommande valet är det femte i landet på fyra år och skulle kunna leda till att den före detta premiärministern Benjamin Netanyahu återtar makten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons