Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Belarus: Polsk helikopter inkräktade luftrum

Belarus/Polen • Publicerad 28 september 2023
Polens försvarsminister Mariusz Blaszczak har tidigare beordrat förstärkning till gränsen som vetter mot Belarus. Arkivbild.
Polens försvarsminister Mariusz Blaszczak har tidigare beordrat förstärkning till gränsen som vetter mot Belarus. Arkivbild.Foto: Michal Dyjuk/AP/TT

Belarus anklagar Polen för att ha inkräktat på belarusiskt luftrum. Enligt Minsk handlade det om en polsk helikopter.

Uppgiften kommer från Belarus försvarsdepartement i en skriven kommuniké. Enligt departementet flög den polska helikoptern in i landets luftrum två gånger på torsdagseftermiddagen.

Annons

Skärmytslingar och anklagelser har präglat den senaste tidens relation mellan Warszawa och Minsk, där Polen anklagar Belarus för att vara en lojal stödtrupp till Ryssland och invasionskriget i Ukraina.

Polen har också förstärkt gränsbevakningen mot Belarus

I augusti meddelade Polens försvarsminister Mariusz Blaszczak att ytterligare styrkor kommenderas till gränsen i avskräckningssyfte.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons