Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Politiker begärde milersättning för flygresa

Politik • Publicerad 10 december 2022
En moderat politiker tog flyget hem från sin andra bostad i Frankrike och begärde milersättning från kommunen. Arkivbild.
En moderat politiker tog flyget hem från sin andra bostad i Frankrike och begärde milersättning från kommunen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En moderat kommunpolitiker begärde milersättning på över 10 000 kronor för en resa från södra Frankrike till Piteå. En sträcka på 367 mil, men mannen körde inte bil utan tog flyget, skriver Piteå-Tidningen.

– Det är väl ingenting att hymla om, att flyga är ju inte gratis, säger han till tidningen.

Annons

– Vi körde bil dit och så flög jag hem, fortsätter han.

Mannen menar att det i kommunens rapporteringssystem inte går att ange om en resa gjorts med bil eller flyg och att han bara fyllt i den aktuella sträckan. Han säger vidare att han gjort reseräkningen för att testa om det fanns luckor i systemet.

– Nog måste väl alla förstå att det är helt orimligt att jag hade tänkt få pengar för att åka från Frankrike. Det är helt sjukt, nog kanske folk tycker att jag är korkad, men inte hur korkad som helst.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons