Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Barn föll från balkong – fick hjärnskakning

Det lilla barn som föll från en balkong på andra våningen i Katrineholm på måndagen vårdas fortfarande på sjukhus. Barnet har drabbats av hjärnskakning, uppger polisen.
Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada.
Olyckor • Publicerad 2 februari 2021
Sedan ett litet barn i Katrineholm föll från en balkong på andra våningen på måndagen har polisen inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada. Arkivbild.
Sedan ett litet barn i Katrineholm föll från en balkong på andra våningen på måndagen har polisen inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Vi har beslutat oss för att inleda en förundersökning om vållande till kroppsskada, men det har inte framkommit något som tyder på att någon medvetet har begått en brottslig handling, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen region öst.

Ingen person har delgivits misstanke om brott.

Annons

– Det som behöver utredas är om någon varit oaktsam. Barn kan vara snabba, samtidigt är föräldraansvaret stort, säger Åsa Willsund.

Kvart i fem på måndagseftermiddagen såg en förbipasserande ett barn ligga på marken nedanför ett flerfamiljshus. Personen ringde till SOS, ambulans och polis. En polispatrull åkte dit och såg att barnet ramlat från en balkong på andra våningen.

Barnet fördes till sjukhus med ambulans. Lägenheten som barnet föll ifrån spärrades och polisen genomförde en brottsplatsundersökning. Dessutom förhördes de inblandade.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons