Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bankjätte uppgraderar indiska obligationer

Ekonomi • Publicerad 22 september 2023
Indiska obligationer plockas in i JP Morgans finrum. Arkivbild
Indiska obligationer plockas in i JP Morgans finrum. ArkivbildFoto: Rajanish Kakade AP/TT

Indiska statsobligationer kommer att lyftas in som en del av den amerikanska storbanken JP Morgan Chases index för obligationer från tillväxtmarknader (GBI-EM Global Diversified Index).

Beslutet innebär enligt bedömare i runda slängar en injektion på 25 miljarder dollar (motsvarande 280 miljarder kronor) in på den indiska räntemarknaden, rapporterar tidningen Financial Times. Det hänger samman med att många investerare följer den inflytelserika storbankens index i sina placeringsbeslut.

Annons

Indexjusteringen börjar gälla i juni nästa år, då JP Morgan tar med 23 olika indiska obligationer i sin portfölj av statsobligationer från tillväxtländer.

De indiska obligationerna fyller vad som beskrivits som ett tomrum efter det att ryska obligationer städats ut ur indexen till följd av Ukrainakriget samtidigt som Kinas oväntat svaga tillväxttal drar ned suget efter kinesiska statsobligationer.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons