Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bali och Thailand skjuter upp turistsäsong

Sydasien • Publicerad 8 september 2020
Tomma strandstolar på Bali i Indonesien. Arkivbild.
Tomma strandstolar på Bali i Indonesien. Arkivbild.Foto: Firdia Lisnawati/AP/TT

Det ser mörkt ut för förhoppningarna om att snart kunna återuppta turismindustrin på några av Sydostasiens mest populära resmål. Orsaken är ökad spridning av coronaviruset.

Planerna på att öppna den indonesiska semesterön Bali för utländska turister i september har skjutits upp på obestämd tid. Där har virusfallen ökat sedan gränserna öppnades för inhemska besökare i slutet av juli.

Annons

– Det är upp till Gud hur det ska bli, vi kan inte förutspå framtiden, säger souvenirbutiksägaren Kamil.

Att Thailand nyligen registrerade sitt första fall av inhemsk smitta på över 100 dagar kastar också skuggor över möjligheterna att öppna Phuket för utlänningar i oktober. Yuthasak Supasorn vid turismmyndigheten TAT säger att det tänkta startdatumet troligen kommer att behöva skjutas på framtiden, men han hoppas åtminstone på en öppning under Europas vinter – Thailands högsäsong.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons