Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Azerbajdzjans och Armeniens ledare möts inom kort

Armenien/Azerbajdzjan • Publicerad 24 september 2023
Armeniens premiärminister Nikol Pasjinjan. Arkivbild.
Armeniens premiärminister Nikol Pasjinjan. Arkivbild.Foto: Mikhail Metzel/AP/TT

Armeniens premiärminister Nikol Pasjinjan och Azerbajdzjans president Ilham Aliyev kommer att mötas den 5 oktober i Granada i Spanien, meddelar Armenien på söndagen.

Även Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands förbundskansler Olaf Scholz och EU:s rådsordförande Charles Michel kommer att delta i mötet som sker inom ramen för toppmötet i Europeiska politiska samfundet (EPC).

Annons

Frankrike, Tyskland och EU har länge varit inblandade i försöken att lösa konflikten om Nagorno-Karabach. Den etniskt armeniska regionen är internationellt erkänd som en del av Azerbajdzjan, men har drivits av en separatistisk administration i tre decennier.

I veckan blossade oroligheter upp efter en blixtoffensiv från Azerbajdzjans militär. Offensiven ledde till att armeniska upprorsmän gick med på att avväpnas och en vapenvila inträdde.

Pasjinjan och Aliyev träffades senast i juli i Bryssel.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons