Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Azerbajdzjan: Det behövs inget FN-möte

Azerbajdzjan hävdar i ett uttalande att man är ute efter "fredlig återintegrering" med Armenien – och något särskilt möte i FN:s säkerhetsråd finns det inget behov av.
Nagorno-Karabach • Publicerad 20 september 2023
Demonstrationer utanför den armeniska regeringsbyggnaden tidigare i veckan i Jerevan. Arkivbild.
Demonstrationer utanför den armeniska regeringsbyggnaden tidigare i veckan i Jerevan. Arkivbild.Foto: Vahram Baghdasaryan/AP/TT

Enligt uttalandet från Azerbajdzjan stöder man en "normalisering" av relationen till Armenien. Man utlovar också "säkra passager" för armeniska separatiststyrkor.

En högt uppsatt företrädare för landet hävdar samtidigt att det "inte finns något behov" av ett möte i FN:s säkerhetsråd om konflikten.

Annons

– Det finns inte något behov av ett sådant möte, säger presidentrådgivaren Hikmet Hajiyev under ett möte och tillägger att han tror att sådana möten kan vara "kontraproduktiva och skadliga" för att överenskommelser ska kunna nås på plats mellan de båda sidorna.

Tidigare under onsdagen kom beskedet att eldupphör råder i Nagorno-Karabach efter att strider i regionen blossat upp tidigare veckan.

Beskedet var då från båda parter att så kallade integrationssamtal planeras att inledas på torsdagen.

Överenskommelsen om eldupphör ska ha nåtts genom medling av den ryska styrkan för övervakning av eldupphör som befinner sig i området.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons