Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Avrättning genomförd i Alabama

USA • Publicerad 22 oktober 2021
En avrättningskammare i delstaten Alabama. Arkivbild.
En avrättningskammare i delstaten Alabama. Arkivbild.Foto: Dave Martin/AP/TT

En 52-årig man har avrättats i USA-delstaten Alabama, där han dömts för mord på en kvinna för 30 år sedan. Mannen förklarades död sent på torsdagen, efter att ha fått en injektion.

Det var 1991 som 52-åringen sköt ihjäl en kvinna på en kyrkogård i Birmingham, efter att ha fört bort henne under ett rån. Avrättningen skulle ha verkställts tidigare i våras, men sköts upp efter ett beslut i Högsta domstolen. Detta eftersom den dömde begärt att få ha en pastor vid sin sida i dödsögonblicket, och det inte kunde bifallas på grund av covidrutiner och säkerhetsskäl.

Annons

Nu försökte mannens advokater omigen skjuta upp avrättningen, med hänvisning till att den dömde skulle lida av ett intellektuellt handikapp. Den begäran avvisades av Högsta domstolen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons