Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Åtta kandidater till MP:s språkrörspost

Politik • Publicerad 7 oktober 2020
Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen är en av åtta som kandiderar till att bli Miljöpartiets nya språkrör. Bilden är från i somras.
Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen är en av åtta som kandiderar till att bli Miljöpartiets nya språkrör. Bilden är från i somras.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Åtta personer kandiderar till att ta över som nytt kvinnligt språkrör för Miljöpartiet efter Isabella Lövin.

På riksvalberedningens slutliga lista står namnen Janine Alm Ericson, Annika Hirvonen, Rebecka Le Moine, Åsa Lindhagen, Karolina Skog, Märta Stenevi, Pernilla Stålhammar och Elin Söderberg.

Annons

Valet görs på en digital extrakongress den 31 januari 2021.

"Det är en viktig och spännande process vi nu har framför oss. Den person partiet väljer ska ju tillsammans med Per Bolund stå i främsta ledet i den kommande valrörelsen. Jag är väldigt stolt över vår öppna process, och över det starka engagemanget bland medlemmarna", säger Katrin Wissing, sammankallande i riksvalberedningen, i et pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons