Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Åtta års fängelse för våldtäkter mot flicka

Brott • Publicerad 21 september 2023
Blekinge tingsrätt dömer en man i 70-årsåldern till åtta års fängelse för grova våldtäkter och grova sexuella övergrepp mot en flicka. Arkivbild.
Blekinge tingsrätt dömer en man i 70-årsåldern till åtta års fängelse för grova våldtäkter och grova sexuella övergrepp mot en flicka. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 70-årsåldern döms till åtta års fängelse för två fall av grov våldtäkt mot barn, grova sexuella övergrepp och flera fall av grovt barnpornografibrott, rapporterar P4 Blekinge och SVT Nyheter Blekinge.

Mannen greps i början av maj som misstänkt för brott mot en flicka som bara var fyra år när övergreppen började. Därefter har hon utsatts för upprepade brott under flera år.

Åklagaren har bland annat baserat åtalet på filmer och fotografier som mannen själv spelat in. Han döms att betala 560 000 kronor i skadestånd.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons