Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två begärs häktade för mord i Växjö

En 17-åring och en 18-åring misstänks ligga bakom dödsskjutningen i Växjö i helgen. Åklagaren har begärt att de ska häktas och häktningsförhandlingar väntar under tisdagen.
Brott • Publicerad 13 september 2021
Polis på plats efter dödsskjutningen i Växjö i lördags.
Polis på plats efter dödsskjutningen i Växjö i lördags.Foto: Mikael Fritzon/TT

Som mest har nio personer varit frihetsberövade i utredningen, men tre personer som suttit anhållna som misstänkta för medhjälp till mord har släppts.

– Misstankarna mot dem har inte förstärkts medan de har suttit anhållna, säger åklagare Emma Berge till TT.

Annons

Fortsatt sitter fyra andra personer anhållna som misstänkta för medhjälp till mord.

Åklagaren vill inte kommentera vilka motiv som kan finnas till mordet på en 28-årig man i stadsdelen Araby i Växjö. Enligt vittnen avlossades flera skott vid halv fyra-tiden på lördagsmorgonen och den skjutne hittades sedan av polis.

Den mördade mannen var känd av polisen sedan tidigare och hans kontakter och konflikter var väl kända. Det gjorde att polisen snabbt kunna ringa in misstänkta mördare och tänkbara motiv, enligt tidigare uppgifter till Smålandsposten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons