Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Åtal mot polisanställda efter amfetamindöd

En polisanställd och en narkotikapolis i Stockholm åtalas för tjänstefel, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Detta sedan en kvinna avlidit efter att ha fått i sig amfetaminlösning från en ölflaska som kom från ett polisbeslag.
Brott • Publicerad 2 februari 2021
Polisen avspärrning. Arkivbild.
Polisen avspärrning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan, som var i 30-årsåldern, ska ha fått i sig amfetaminolja via en ölflaska på en privat fest i Brandbergen i Haninge utanför Stockholm. Hon avled i augusti i fjol.

Flaskorna lämnades in till polisstationen i Handen och en civilanställd som arbetade i receptionen lät flaskorna stå kvar på disken, för att sedan slänga dem i en papperskorg. En städare tog sedan med sig flaskorna hem och de hamnade slutligen på festen i Brandbergen.

Annons

"Det är viktigt att föremål som lämnas in till polisen tas om hand på ett säkert sätt. Det gäller i synnerhet föremål som kan vara skadliga. I detta fall borde flaskorna ha tagits i beslag och analyserats och amfetaminoljan borde sedan ha destruerats", säger chefsåklagare Henrik Rasmusson på särskilda åklagarkammaren i pressmeddelandet.

Flaskorna kopplas till ett större parti amfetaminolja som polisen påträffade vid ett tillslag i Nacka och Haninge samma år.

Den civilanställda åtalas för tjänstefel av normalgraden och en narkotikapolis i Nacka åtalas för grovt tjänstefel. Ingen av de åtalade hålls ansvarig för kvinnans död. Själva mordutredningen kring kvinnans död lades ner i januari i år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons