Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Åtal efter städincident hos statsministern

Brott • Publicerad 3 augusti 2022
En företrädare för ett städbolag åtalas för brott mot utlänningslagen efter att ha anställt en städare utan arbets- och uppehållstillstånd. Arkivbild.
En företrädare för ett städbolag åtalas för brott mot utlänningslagen efter att ha anställt en städare utan arbets- och uppehållstillstånd. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En städare som saknade uppehållstillstånd greps i statsminister Magdalena Anderssons privatbostad i december. Nu åtalas den ansvariga städföretagaren för brott mot utlänningslagen, rapporterar Aftonbladet med hänvisning till nyhetsbyrån Siren.

– Åtalet är väckt mot företrädaren för bolaget där den här personen var anställd, just för att han har haft henne anställd trots att hon har saknat arbetstillstånd, säger kammaråklagare Kajsa Lindberg till Siren.

Annons

Företagaren nekar till brott, enligt åtalet.

Kvinnan som arbetade som städare var efterlyst på grund av ett avvisningsbeslut. Polis kallades till statsministerns bostad i december då ett larm utlösts av misstag. På plats upptäckte polisen den efterlysta kvinnan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons