Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Assas storaffär ser ut att gå i lås

Assa Abloy får grönt ljus av det amerikanska justitiedepartementet (DOJ) för ett amerikanskt storköp.
Ekonomi • Publicerad 6 maj 2023
Assa har tagit ett viktigt steg mot
Assa har tagit ett viktigt steg motFoto: Henrik Montgomery/TT

Det svenska bolaget får okej att köpa HHI-divisionen inom Spectrum Brands för motsvarande 44 miljarder kronor, meddelar bolaget.

HHI står för "hardware and home improvement" och innehåller enligt Spectrums sajt en rad varumärken inom bland annat lås och kranar till kök och badrum.

Annons

Det amerikanska justitiedepartementet satte dock käppar i hjulen. För att rädda storaffären meddelade låskoncernen i december att man planerade att sälja verksamheterna Emtek och Smart Residential i USA och Kanada för cirka 800 miljoner dollar, över åtta miljarder kronor, till Fortune Brands.

Försäljningen är enligt DOJ "utformad förd att låta Fortune konkurrera på marknaderna" för bland annat smarta lås.

Försäljningen av de två företagen var villkorade av att Assa Abloy nu skulle få grönt ljus från det justitiedepartementet för den ursprungliga storaffären, vilket man nu fått.

”Förlikningen med DOJ är en viktig milstolpe mot att slutföra förvärvet av HHI", säger vd Nico Delvaux i ett pressmeddelande.

Efter förlikningen behöver Assa Abloy få ett okej även från mexikanska konkurrensmyndigheten. Uppköpet beräknas vara i hamn i slutet av juni, enligt bolaget.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons