Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Arla säljer "rysk" kefir igen

Ekonomi • Publicerad 4 april 2022
Nu säljer Arla återigen filmjölksprodukten Kefir, men utan de ryska elementen på förpackningen. Arkivbild.
Nu säljer Arla återigen filmjölksprodukten Kefir, men utan de ryska elementen på förpackningen. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I slutet av mars meddelade Arla att företaget slutade sälja filmjölksprodukten Kefir eftersom den kunde associeras med Ryssland – men nu har de börjat igen, rapporterar Jönköpings-Posten.

Kefir produceras i Sverige med svenska råvaror men det var förpackningen som ansågs vara opassande – vilket var orsaken till stoppet. Förpackningen pryddes av en bild på Röda torget i Moskva.

Annons

– Just Röda torget tycker vi associeras ganska mycket till den ryska regimen som ligger bakom kriget i Ukraina och det känns inte bra att förknippas med, sade Caroline Starck, kommunikationschef på Arla, till TT i samband med att produkten drogs tillbaka.

Men nu finns alltså Kefir återigen i butikshyllorna. Den här gången med en grön förpackning som pryds av växtlighet, och utan de ryska elementen.

– Innehållet är detsamma men illustrationen på förpackningen har ändrats, säger Sandra Eriksson, presschef på Arla Sverige, till JP.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons