Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ännu en gripen i dansk penningtvättshärva

Danmark • Publicerad 6 januari 2023
Den nu gripne mannen kopplas samman med svenska penningsmugglare som tidigare gripits på Köpenhamns flygplats i Kastrup. Arkivbild.
Den nu gripne mannen kopplas samman med svenska penningsmugglare som tidigare gripits på Köpenhamns flygplats i Kastrup. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 47-årig man misstänks för penningtvätt av 5,8 miljoner danska kronor – närmare 8,8 miljoner svenska kronor.

Mannen kopplas samman med runt 20 svenska misstänkta penningsmugglare som tidigare vid olika tillfällen har gripits på Köpenhamns flygplats i Kastrup. De hade då stora summor kontanter i olika valutor med sig som de inte kunde redogöra för.

Annons

Den nu gripne mannen misstänks för att ha en överordnad roll i åtminstone ett par av de misstänkta fallen.

– Han misstänks för ett sammanlagt belopp på 5,8 miljoner danska kronor. Nu ska den fortsatta utredningen avslöja om han kan kopplas till andra fall, säger utredningsledare Peter Høholt.

Penningtvättsfallen har utretts i flera månader på grund av omfattningen och att de enskilda händelserna har liknat varandra och därför verkat organiserade.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons