Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ännu dyrare nota för Slussen – 21 miljarder

Trafik • Publicerad 15 mars 2023
Ombyggnationen av Slussen fördyras på nytt. Arkivbilden
Ombyggnationen av Slussen fördyras på nytt. ArkivbildenFoto: Anders Wiklund/TT

Ombyggnaden av Slussen i Stockholm har återigen fördyrats – totalbeloppet beräknas nu landa på 20,8 miljarder kronor, rapporterar Svenska Dagbladet.

Det är betydligt mer än de 15,8 miljarder i den senaste prognosen från Stockholms stad som kom 2020 och den ursprungliga summan på 12 miljarder, som fanns med när beslutet om ombyggnationen klubbades igenom 2012.

Annons

– Hela anledningen till att det blir så här för dyrt är att det finns en komplexitet som gör att projektet försenas. Och när det tar längre tid så blir det också dyrare, säger Anders Österberg (S), ordförande Stockholms stads exploateringsnämnd, till tidningen.

Det står även klart att sluttiden försenas med upp till två år. Enligt Anders Österberg bedöms det övergripande trafiksystemet kunna tas i drift tidigast vid årsskiftet 2027/2028.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons