Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Anna Borg är årets Ruter Dam

Ekonomi • Publicerad 5 oktober 2021
Ruter Dams vd Marika Lundsten (till vänster) och årets Ruter Dam, Anna Borg, vd och koncernchef för Vattenfall.
Ruter Dams vd Marika Lundsten (till vänster) och årets Ruter Dam, Anna Borg, vd och koncernchef för Vattenfall.Foto: Duygu Getiren/TT

Vattenfalls vd Anna Borg är årets mest inflytelserika kvinna i det svenska näringslivet, enligt chefsutvecklings- och mentorprogrammet Ruter Dam.

Utmärkelsen Ruter Dam tilldelas den kvinna som under det gångna året utsetts till den mest inflytelserika chefen i näringslivet.

Annons

Sedan november i fjol är Anna Borg vd och koncernchef för Vattenfall.

"Anna Borg är en ledare som inte räds förändringar och som brinner för att leda energibranschen mot en mer hållbar framtid", skriver Marika Lundsten, vd för Ruter Dam i ett pressmeddelande.

Anna Borg ser utmärkelsen och nätverket som viktigt för att få fler kvinnor på toppositioner. "Ruter Dam är ett viktigt affärsnätverk och har definitivt bidragit till att det finns fler kvinnliga chefer i näringslivet i dag än för tjugo år sedan" skriver hon.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons