Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Anhållen för medhjälp till Malmömord

Brott • Publicerad 8 oktober 2020
En kvinna lägger ner en ros vid minnesplatsen på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö där en 30-årig kvinna sköts till döds den 28 augusti 2019. Arkivbild.
En kvinna lägger ner en ros vid minnesplatsen på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö där en 30-årig kvinna sköts till döds den 28 augusti 2019. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 24-årig man har anhållits misstänkt för medhjälp till det uppmärksammade mordet på en kvinna i Malmö i augusti förra året. Han har tidigare suttit häktad som misstänkt för inblandning, men släpptes i november 2019, rapporterar Sydsvenskan.

– Anledningen är att det har tillkommit nya omständigheter som han ska höras om. Sedan kan jag inte säga mer om det, säger kammaråklagare Lisa Åberg till tidningen.

Annons

När han tidigare satt häktad berodde det på en koppling till flyktbilen som mördarna använde och sedan brände upp kort tid efter dådet.

Kvinnan höll, enligt vittnen, sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten på gatan den 26 augusti i stadsdelen Ribersborg. På platsen fanns även barnets pappa, som misstänks ha blivit utsatt för mordförsök.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons