Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Amfetaminolja i lasten — två får fängelse

Tullen stoppade skåpbilen när den rullade av färjan i Trelleborg. I fordonet hittades 97 liter amfetaminolja. Paret i bilen döms nu till långa fängelsestraff.
Brott • Publicerad 11 november 2020
Skåpbilen stoppades när den rullade av Tysklandsfärjan i Trelleborg. I fordonet hittades 97 liter amfetaminolja. Nu döms paret som körde bilen till långa fängelsestraff av Göteborgs tingsrätt. Arkivbild.
Skåpbilen stoppades när den rullade av Tysklandsfärjan i Trelleborg. I fordonet hittades 97 liter amfetaminolja. Nu döms paret som körde bilen till långa fängelsestraff av Göteborgs tingsrätt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tullen var beredd när paret i mitten av maj körde av sin bil från Tysklandsfärjan. Fransk polis hade under våren lyckats knäcka koderna för kommunikationsverktyget Encrochat, som den 43-årige mannen i bilen hade tillgång till.

Nu döms mannen, som satt på passagerarplats i skåpbilen, av Göteborgs tingsrätt till tio års fängelse för synnerligen grov narkotikasmuggling, grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. Den kvinnliga chauffören får fem års fängelse, skriver Göteborgs-Posten.

Annons

Amfetaminoljan hade paret hämtat hos en holländsk leverantör. Narkotikan skulle i förädlad form varit värd närmare tio miljoner kronor på gatan.

Mannen har under rättegången hävdat att haft uppdrag att hämta ett par tunnor med desinficeringsvätska för användning på Sahlgrenska sjukhuset. Men det trodde inte rätten på.

Ytterligare en man som figurerat i härvan får fyra års fängelse och tio års utvisning. En fjärde person frikänns från misstankarna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons