Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Amerikansk juveljätte sänker prognosen

Den amerikanska juvelerarkoncernen Signet Jewelers sänker prognosen.
Signet hänvisar till minskad efterfrågan på juveler till följd av inflation och minskat dejtande under pandemin.
Ekonomi • Publicerad 8 juni 2023
Färre förlovningar efter pandemirestriktionerna i kombination med inflationen slår mot juvelförsäljningen, enligt branschjätten Signet Jewelers i USA. Arkivbild
Färre förlovningar efter pandemirestriktionerna i kombination med inflationen slår mot juvelförsäljningen, enligt branschjätten Signet Jewelers i USA. ArkivbildFoto: PAUL SAKUMA AP/TT

Aktien i Signet – med butikskedjor som Kay Jewelers och Zales – rasar med över 9 procent i terminshandeln inför torsdagens handel på Wall Street efter beskedet, vilket om det håller i sig blir det största kursfallet för aktien sedan september i fjol.

Signet hade redan före prognossänkningen räknat med en svacka med hänvisning till ett minskat antal förlovningar till följd av pandemirestriktioner. Men nedgången ser nu ut att bli ännu djupare – då inflationen gröper ur kunders köpkraft och skapar en allt hårdare konkurrens i sektorn.

Annons

För att hantera situationen lanserar bolaget ett besparingspaket på 150 miljoner dollar (motsvarande 1,6 miljarder kronor).

Försäljningen under det brutna räkenskapsåret beräknas nu till 7,1-7,3 miljarder dollar. Föregående prognos från i mars låg på 7,67-7,84 miljarder.

Trots motvinden räknar Signet med att marknadsandelen i USA kommer att öka till 11-12 procent under kommande fem år, från 9,7 procent i april i år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons