Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Åklagaren: Tolv år för våldtäkter på äldre

Brott • Publicerad 9 juni 2022
Kammaråklagare Hediye Kurt vid en presskonferens i samband med åtalet för misstänkta våldtäkter på ett äldreboende i Västsverige.
Kammaråklagare Hediye Kurt vid en presskonferens i samband med åtalet för misstänkta våldtäkter på ett äldreboende i Västsverige.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Mannen som åtalats för 24 grova våldtäkter mot fyra äldre kvinnor på ett demensboende bör dömas till fängelse i tolv och ett halvt år. Det yrkade kammaråklagare Hediye Kurt på när rättegången avslutades, rapporterar Sveriges Radio.

Den åtalade mannen arbetade på äldreboendet i Västsverige när de misstänkta brotten skedde under några år på 2010-talet.

Annons

Polisens utredning om händelserna startade i höstas, sedan man hittat bildmaterial i samband med ett tillslag mot barnpornografi.

Den åtalade nekar till brott, och hävdar att kvinnorna gett samtycke till sexuella handlingar. Åklagaren anser dock att de dementa kvinnorna inte hade förmåga att ta ställning till detta.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons