Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Inga hemliga dokument vid FBI-sök hos Biden

FBI har genomfört en planerad sökning i USA:s president Joe Bidens hem i Rehoboth Beach i delstaten Delaware.
Insatsen gjordes efter att hemligstämplade dokument påträffats på andra ställen men hos Biden kammade man noll, enligt presidentens advokat.
USA • Publicerad 1 februari 2023
USA:s president Joe Biden. Arkivbild.
USA:s president Joe Biden. Arkivbild.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

"Inga hemligstämplade dokument hittades", meddelar advokaten Bob Bauer i ett uttalande.

Man tog dock med sig handskrivna anteckningar och annat material "som verkar ha koppling till hans tid som vicepresident" för ytterligare undersökning.

Annons

Tidigare har Bidens personliga advokater sökt igenom hans bostad i Rehoboth beach, och har uppgett att de inte hittat några officiella eller hemligstämplade dokument där.

Utredning om felhantering

"Genomsökningen i dag är ytterligare ett steg i en grundlig och planerad process som justitiedepartement fortsätter genomföra och som vi kommer fortsätta att underlätta och stötta fullt ut", uppgav Bob Bauer i ett uttalande innan genomsökningen var klar.

Sökningen är en del av utredningen om eventuell felhantering av hemligstämplade dokument, och följer en 13 timmar lång genomsökning av Bidens hem i Wilmington som genomfördes den 20 januari.

I bostaden i Wilmington hittades hemligstämplade dokument, och några handskrivna anteckningar togs också i beslag. Dokumenten var både från Bidens tid som senator och som vicepresident medan handskrivna anteckningarna var från tiden som vicepresident.

Tredje platsen som undersöks

Hemligstämplade dokument har även hittats vid Penn Biden Center i Washington, en tankesmedja som är kopplad till University of Pennsylvania där Biden tidigare varit hedersprofessor.

Bidens hem i Rehoboth Beach är den tredje platsen som undersöks av myndigheterna. Presidenten har frivilligt tillåtit justitiedepartementet att få tillgång till hans olika residens som en del av deras utredning.

Tidigare har hemligstämplade dokument också hittats i den tidigare presidenten Donald Trumps residens och i USA:s förre vicepresident Mike Pences bostad.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons