Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

50 döda i monsunregn i Nepal

Nepal • Publicerad 13 oktober 2022
Kraftig nederbörd har orsakat jordskred och översvämningar i Nepal. Arkivbild.
Kraftig nederbörd har orsakat jordskred och översvämningar i Nepal. Arkivbild.Foto: Niranjan Shrestha/AP

Kraftiga översvämningar och jordskred har under de senaste två veckorna dödat ett 50-tal personer i Nepal. Mer 10 personer listas som saknade efter att de svepts iväg med en flod, uppger nepalesiska myndigheter.

– Kraftig nederbörd under slutet av monsunen orsakade jordskred och översvämningar i de västra delarna av landet, säger Pradip Kumar Koirala, chef för krishanteringen.

Annons

Tidigare i veckan räddades närmare 700 utländska och inhemska vandrare som var strandsatta två dygn i ett bergigt distrikt i västra Nepal. Några vandrare har fortfarande inte kunnat räddas.

Den årliga monsunen ger Sydasien omkring 70-80 procent av sitt årliga regn, men medför också död och förstörelse. I Pakistan har nära 1 700 människor dödats i år till följd av monsunregnen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons