Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

48,5 års fängelse för eftersökt pedofil

Malaysia • Publicerad 7 september 2021
Malaysisk polis grep i somras den 40-årige mannen som förgripit sig på tiotals barn. Arkivbild.
Malaysisk polis grep i somras den 40-årige mannen som förgripit sig på tiotals barn. Arkivbild.Foto: Vincent Thian/AP/TT

En man som förgripit sig på tiotals barn mellan 2 och 16 års ålder har dömts till 48,5 års fängelse i Malaysia. Dessutom straffas han med 15 piskrapp.

40-åringen kunde spåras med hjälp australiska identifikationsexperter som avslöjade hans nätalias. Han hittades och greps av malaysisk polis den 5 juli när han släpptes från covidkarantän i Malaysia, uppger australisk polis i ett uttalande.

Annons

Experterna kunde identifiera 34 brottsoffer i utredningen, men myndigheterna tror att antalet kan vara större.

Mannen har delat material med övergrepp på flera sajter sedan i april 2007 och har kopplats till fler än 1 000 filer som visar sexuella övergrepp på barn. Enligt en polisrapport från 2019 är han en av de tio värsta förbrytarna när det gäller exploatering av barn på nätet.

Mannen har erkänt sig skyldig till 18 av åtalspunkterna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons