Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

38 kidnappade personer i Haiti släppta

Haiti • Publicerad 12 juni 2022
Den haitiska polisen har inte lyckats konfrontera de beväpnade gängen som kontrollerar de fattiga stadsdelarna Martissant och Village-de-Dieu i Haitis huvudstad Port-au-Prince. Arkivbild.
Den haitiska polisen har inte lyckats konfrontera de beväpnade gängen som kontrollerar de fattiga stadsdelarna Martissant och Village-de-Dieu i Haitis huvudstad Port-au-Prince. Arkivbild.Foto: Matias Delacroix/AP/TT

38 personer som togs som gisslan av ett gäng i i Haiti i fredags har släppts, uppger ett haitiskt transportförbund.

Två bussar hade precis fyllts med 36 passagerare och två chaufförer för att åka till Miragoane (tio mil väster om Port-au-Prince) när gängmedlemmar från Village-de-Dieu tog personerna gisslan.

Annons

Village-de-Dieu är ett av huvudstadens fattigare områden och kontrolleras av ett mäktigt gäng.

"Passagerarna som kidnappades släpptes den 11 juni", skriver förbundet på Twitter och meddelar att även chaufförerna släppts.

Det är oklart om några lösensummor begärts eller betalats ut till kidnapparna.

Under flera decennier har beväpnade gäng härjat i de fattigaste stadsdelarna i Port-au-Prince. De senaste åren har gängen skärpt sitt grepp om staden och landet och i takt med detta har antalet mord och kidnappningar ökat.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons