Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

1,6 miljoner i skatteböter för Trumpbolag

USA • Publicerad 13 januari 2023
USA:s expresident Donald Trump. Arkivbild.Foto: Lynne Sladky/AP/TT

En domstol i New York har bötfällt två företag inom USA:s förre president Donald Trumps familjeföretag Trump Organization för skattebrott.

Summan de båda bolagen Trump Corporation och Trump Payroll Corp ska betala är 1,6 miljoner dollar (knappt 17 miljoner kronor).

Annons

Redan i december levererades fällande domar på de åtalspunkterna. Dessa rörde huruvida Trump Organization varit delaktigt i att undvika förmånsbeskattning för höga chefer som haft tillgång till hyresfria lägenheter och lyxbilar.

Att bötesbeloppet skulle bli förhållandevis lågt var också känt sedan tidigare – summan är ändå den högsta som domaren enligt lag kunde utfärda, skriver nyhetsbyrån AP.

Domen har också räknats som en framgång för de New York-åklagare som lagt ner tre år på att undersöka Donald Trump och hans affärer.

Trump, som i november i fjol meddelade att han ställer upp som presidentkandidat för Republikanerna, kallar utredningen av hans bolag en politiskt motiverad "häxjakt" som Demokraterna driver av hämndlystnad.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons